Na kurzu si povíme, co je to kvásek, jak si ho doma připravit a uchovávat, aby byl vždy po ruce. Představím vám některé druhy mouk, které jsou mimo nejčastěji užívanou pšeničnou vhodné pro pečení chleba a především zvyšují jeho výživovou hodnotu. Řekneme si jak s pečením domácího chleba začít, na co si dát pozor, jak chleba skladovat, jakou má trvanlivost atd. Čerstvý chleba vám dám ochutnat, abyste se sami přesvědčili, jak je výborný.
Že nemáte moc času a přesto byste si rádi upekli domácí chleba? Pak si pořiďte domácí pekárnu, ta za vás ohlídá hnětení, kynutí i pečení, jen je třeba vědět, jak s ní správně spolupracovat a co do ní všechno dát, aby byl výsledek 100 %-ní. S narozením syna mi ubylo času na všechny mé domácí povinnosti (radosti), přesto jsem se nechtěla žádné z nich vzdát. Domácí pekárna mi usnadnila práci s pečením chleba, přípravou těsta na rohlíky, koláče, domácí pizzu ad. Ale ani ona to nezvládne sama, jak si někteří myslí. Je třeba ji „vychytat“, aby se chleba podařil. Ráda vám předám své zkušenosti. Chleba sice není tak hezký a kůrka tolik křupavá, ale je výborný, zdravý a hlavně jednoduchý pro přípravu. V pekárně se dají také velmi snadno připravit domácí marmelády nebo ovocné přesnídávky. Bez namáhavého míchání a připalování. Poradím vám, jak na to a čím nahradit cukr, kterému je lepší se vyhnout.
Na závěr kurzu si každý účastník odebere vzorek kvásku, abyste si mohli pečení doma hned vyzkoušet. Řekneme si několik jednoduchých receptů. Pečení si určitě zamilujete a vaše rodina výborný domácí chleba! S sebou si vezměte dobře umytou menší uzavíratelnou sklenici (ne od nakládané zeleniny)!
CENA: 350,-/os. (děti zdarma) - zahrnuje ochutnávku